EU szabvány játszótér létesítése intézmények számára

Ha épp egy közterületen, vagy közoktatási intézményhez tartozó parkban szeretnénk játszóteret létesíteni, akkor annak meg kell felelnie az eu szabvány játszótér berendezéseket érintő előírásoknak. Ezek az előírások nem vonatkoznak a magántulajdonba tartozó játszótéri elemekre, hanem csak a közterületeken álló játékokra.

Ma már különféle webshopok arra specializálódtak, hogy kínálatukat az eu szabvány játszótér előírásainak megfelelően alakítsák ki. Ezek az előírások vonatkoznak a hagyományos játékokra is, mint a homokozó, hinta vagy a mászóka, de a nagyobbaknak szánt gördeszka pályák, tornapályák vagy pumptrack pályák is hasonló szabályozások alá esnek.

Olyan játszótéri eszközök hozhatóak forgalomba, és telepíthetőek melyeket az eu szabvány játszótéri előírásainak megfelelően gyártottak. Ilyenkor a gyártáskor figyelembe kell venni a rendeltetésszerű viselkedését, és szokásos viselkedését egy gyermeknek, ebből aztán következtetni lehet arra, hogy használat során a gyermekek saját, vagy más személyek biztonságát és egészségét nem veszélyeztetik -e.