Az FFP2 szájmaszk viselete amellett, hogy fokozottan óvja a tüdőt és a szervezetet a szennyeződésektől, a könnyített légzés is egyaránt biztosított benne.

Az FFP2 szájmaszk hatékony védelmet biztosít a por, a vírusok, a baktériumok és az aeroszolok ellen, ennek köszönhetően kiválóan használható például vegyszerekkel való munka, járványidőszak, vagy akár lakásfelújítás esetén is. Az FFP2 szájmaszkok kínálatában több maszk is szelepesen kapható, ennek a technológiájának köszönhetően könnyű légzést biztosít, és a hő és páratartalmat is lecsökkenti a maszk belsejében, így nem okoz kényelmetlenséget használat alatt.

Amikor szabadon lélegzünk, akkor az általunk belélegzett részecskék több, mint 95%-át az FFP2 szájmaszk anyaga megszűri. Ezzel gyakorlatilag megakadályozza azt, hogy a szervezetünkbe kerüljenek különböző mérgező anyagok, többek között a levegőben levő porszemekre tapadt kórokozók is.

A csésze alakú FFP2 szájmaszknak a további előnye, hogy speciális anyaga izzadás vagy magas páratartalom esetén is rugalmasságot biztosít, és a két gumiszalagból készült fejpántja révén tökéletesen illeszkedik az arcra. A textil egyúttal elnyeli az izzadtságot és szárazon tartja az arcbőrt is, ezáltal nem csak belső, hanem külső szerveinket is védelmezi. A maszkon állítható orrcsipesz is található, melynek köszönhetően kifejezetten jól zár, bármilyen arcforma esetén. A termék a cég webshopjában rendelhető többféle típusban egyenként, vagy többrészes kiszerelésben.