Mostanában nagyon sok macskát látunk macskahámmal. Itt, Budapesten nem szokatlan mindenféle különlegességbe öltözött házi kedvenceket látni és igen, még macskákat is. De tényleg pórázon van a macska?

macskahám használatának méltányos részét megbámulják, részben azért, mert sokan nem értik, hogy egy macska egyáltalán miért van pórázon. Van néhány teljesen ésszerű gondolkodási folyamat a a macskahám használatához.

Egyes macskatulajdonosok azt szeretnék, ha állataik többet mozognának, és a pórázt használnák a séta ösztönzésére. Más tulajdonosok tudják, hogy a macskáik szeretnek a szabadban tölteni az időt, de aggódnak a kinti macskákkal járó kockázatok miatt. A különösen szorongó macskák néha nyugodtabbá és magabiztosabbá válnak, miután elsajátították a macskahámot. Egyes esetekben a póráz lehet a következő legjobb megoldás a láda mellett, amikor macskát kell szállítani.

Nem minden macska akar pórázon lenni. A legtöbb macskának meg kell adni a lehetőséget, hogy több látnivalóval, illattal és szabadidővel gazdagítsa az életét. Fontos, hogy soha ne kényszerítse a macskáját a macskahám megszokására. Lehet, hogy a logisztikát kell egy kicsit megszokni, de ha a macskája foggal-körömmel harcol ellene, azt akarja mondani, hogy inkább nem.

A macskák rugalmasak, köztudottan jól átsíklanak szűk helyeken. Végül kijutnak a nyakörvből, ami veszélyes lehet, ha a szabadban tartózkodik. Ehelyett vásároljon puha, rugalmas macskahámot, amely vászonból vagy más, könnyen állítható anyagból készült, és a hátán található egy hámcsipesz.