A professzionális kárpit tisztítás nagyszerű módja annak, hogy meghosszabbítsa a bútorok élettartamát, és visszanyerje a vadonatúj érzést – még ha csak egy ideig is. De, mint minden befektetésnél, szeretné, ha a kárpit tisztítás a lehető leghosszabb ideig tartana, és olyan frissnek tűnne, mint a tisztítás után.

Ha műanyag burkolatot helyez a bútorára, sokat segít megőrizni azt, de ki akar így élni? Íme néhány tipp, amelyek segítenek tisztán tartani a kárpitot, anélkül, hogy műanyagot használna.

Karfák és csúszástakarók

Ezek segítenek megvédeni a bútorok legkopósabb részeit anélkül, hogy műanyagra kellene ülni. Ezeket az elemeket feláldozhatja napi használatra, mivel felszívják a kopás, az olajok és a szennyeződések nagy részét. Ha nagyon figyel arra, hogy ezeket a tárgyakat a helyén tartsa, nagyban hozzájárul a bútorok megőrzéséhez.

Rendszeres kisebb tisztítás

Rendszeresen végezzen könnyed kárpit tisztítást a bútorokon. A szennyeződések és olajok erodálják az anyagot, ha bent maradnak- különösen akkor, ha rendszeresen használják a bútorokat. Egy porvédő és egy nedves rongy elegendő a legtöbb szövethez.

Használjon kárpitvédő szereket

Egy ilyen általában nagyszerű termék, amely alapvetően láthatatlan műanyag lapként szolgál. Ez lehet egy lágyítószer, amely beszivárog a szövetbe, és megakadályozza, hogy a szennyeződések és olajok behatoljanak a finom szálakba, ahol belülről bonthatják kárpitjaikat.

Ez csak néhány tipp a kárpitok megjelenésének és újszerű érzésének megőrzéséhez, és az biztos, hogy a rendszeres kárpit tisztítás segíthet a bútorok friss megjelenésében.