Hogyan zajlik egy építkezés és hogyan tudnak manapság az emberek olyan magas helyekre is feljutni a különböző gépek révén?

Ez a kérdés merülhet fel bennünk, mikor felnézünk egy-egy magas toronyépületre. Pedig igazából nem csak ezek, hanem a kisebb épületek, a lakóházak is jelenthetnek problémát, hiszen egyszerűen véges az emberi erőnk és egy háztetőre, egy emeletre feljutni nem minden esetben különleges technológiát igényel. Az esetek túlnyomó többségében nehézgép szállítás révén juttatják fel a különböző eszközöket a házak tetejére.

A mai modern nehézgép szállítás korunkban már darukkal felszerelt több tonnás teherbírással rendelkező szállító autókkal történik. A nehézgép szállításra szakosodott cégek gépparkjában olyan különféle játművek vannak, melyek akár 10-24 tonnás súlyokat is tudnak emelgetni, akár háztetőkre, akár fix belmagasság esetén kész épületek belső tereiben. A nehézgép szállítás vonatkozhat ugyan nagysúlyú gépjárművekre is, de van olyan eset is, amikor egy terhes munkagépet kell feljuttatni mondjuk egy társasház tetejére, hogy ott elvégezzenek vele pár egyedi munkálatot.