Az extra tárhely szerzése mindannyiunk számára kérdésessé válik abban a pillanatban, ahogy elkezdünk képeket, videókat készíteni mobilunkkal. Nincs olyan telefon, ami több év képi anyagát mind el tudná tárolni.

Egy idő után kell majd egy Google Drive, melyet tisztogathatunk egy ideig, törölgethetjük a régi emlékek közül, ami már nem kell, de aztán eljön a perc, hogy extra tárhelyet kell majd vásárolnunk.
Ha ez egy magánember hétköznapi életében megeshet, hogy ne lenne fokozottan jelen a vállalkozók életében, hogyan ne lenne szükségünk cégünk igazgatása esetén a szerver bérlésre, vagy legalább egy VPS, vagy VPS Cloud bérlésre a megfelelő üzemeltetéshez?

Bár a VPS bérlés alternatívája lehet a szerver vásárlás is. Nem lebeszélni akarjuk erről az embereket, mivel nem hülyeség saját szervert venni. De azt érdemes észben tartani, hogy egy ilyen akció bizonyosan költséges lesz és azon túl még teendőkkel is jár majd, plusz feladatokkal, melyek nem feltétlenül tetszenek majd nekünk. Hosszútávon, a legkényelmesebb megoldást keresve jobban jöhetünk ki akkor, ha a VPS bérlés lehetőségei közül választunk.