Az évszázadok alatt teljesen hozzászoktunk, hogy a fű a kertben van, így amikor belevágott az emberiség a műfű telepítésbe szintén csak a kertekben gondolkodott, illetve egyéb kültéri platformokon, mint amilyenek a sportpályák. Meglepő módon azonban egyre több helyen láthatunk beltéri füvet is. Hadd mutassuk be cikkünkben egy cseppet a füvesítés különböző verzióit, és a műfűben rejlő potenciált!

Grassland webáruház kínálatában 12 különböző típusú, 11-50 mm hosszúságú műfű fajtákat találhatnak az érdeklődők. A különböző műfüvek különböző helyszínekre és használati módokra készülnek. A sportpályákra például nem javasolt ugyan olyan műfüvet telepíteni, mint amilyet a kertünkbe, erkélyünkre, vagy az irodánkba szeretnénk látni. A sportpályákon intenzív igénybevételre lehet számítani, ezért a műfű szálai ezeken a gyeptéglákon izmosabbak, vastagabbak, és rövidebbek, ebből fakadóan a gyep strapabíróbb, és hosszú életű lesz.

Igen, valóban azt mondtuk, hogy vannak olyan emberek, akik erkélyre és irodába is gyeptéglát telepítenek. És milyen jól teszik! Nincs is jobb annál, mint mikor egy napfényes nyári napon kiheverünk a kertünkbe és a selymes fűszálak közt elolvassuk a kedvenc könyvünket. De miért is kellene ezt az élményt a kültéri helyszínekre korlátozni? Erkélyünkön is élvezhetjük, ahogy a fű simogatja a lábunkat, ha egy szintetikus pázsitot választunk. Irodaházak is egyre modernebb körülményeket biztosítanak az ott dolgozóknak. Manapság már az a célja a szolgáltatóknak, hogy luxus életérzést és különféle extra szolgáltatásokat biztosítsanak a bérlőknek. Ezeknek az extráknak a része a beltéri fű is, melyet többnyire tetőteraszokon, széles erkélyeken szoktak bevetni.